27 April

Har blivit dåligt med träning den sista tiden. Bara lite under promenaderna. Busan har mest fått fara runt på diverse grillningar och utflykter. Det behöver hon. Märkte det idag då hon var med i stan för att vi skulle grilla. Åh, hon drog, var ej kontaktbar och gjorde underbara utfall. När vi väl slog oss ner med grillen var det minst lika jobbigt att hålla koll på fotbollarna som for omkring, barnen som lekte, cyklister och allt annat som rörde sig runt och på den stora ängen.

Efter att vi ätit blev det en flytt till hamnen, då var det jobbigt med karusellbygget bakom och fåglarna i vattnet. På centralen var det ju sååå många människor att hälsa på att jag gick hängde i kopplet bakom var inget hon märkte av.

Busan sammanfattar sin dag så här:

Åkte till stan,  redo att slänga mig på stranden, äta några måsar och steka i solen. Tror ni jag fick det? Icke! Jag fick inte ta glassen från gubben på marken, fick inte jaga fjärilar, fick inte göra någonting. Ligg still och var tyst. Jag är en malle? Kärringen är dum. Ta ut mig i stan och tro att jag är någon accessoarhund? Pff jag, tuffingen. Heter väl inte Busan utan anledning?! Men jag lyckades skrämma en människa som trodde han kunde hälsa på mig, Ha! Visade tänderna så vände han, mes.. Alla hundar flydde även för mig! Några skall och de begav sig vidare. Marken jag går på ägs även av mig. Kärringen var arg, jag vet. Kul att retas, skällde lite på henne och hade dragkamp med kopplet. Nej, inte något gladare humör direkt. Skitdag i stan helt enkelt!

13 april

Busan, 9 BC och ett gäng får!

Åkte med Tomas till Kristianstad idag när han skulle valla med sina fyra hundar. Busan skulle få vara bland andra hundar och göra en platsliggning. Resan dit gick bra, inte ett ljud från henne där bak trots 4 BC och bara gallerburar. Annars brukar hon kunna försöka äta upp hunden brevid fast att det är "hel" bur. 

Långt ut i ingenstans och i en fårhage står där två män som redan håller på att träna. Presenterade och talade om att Busan var med för att träna. Då visade det sig att den ena var Busans uppfödare! Han var glad över att träffa henne i alla fall och dokumenterade detta väl med en sådär 100 bilder.

Platsliggningen gick super, vågade till och med gå och gömma mig under tiden. Inga problem trots en konstrande hund bredvid som hellre slog volter än låg en platsliggning.

Efteråt fick hon även idag leka med en annan hund, lycklig var hon! Hon blir så tokglad när hon får leka. Får väl hoppas att det bara är BC som tävlar när vi ska ;)

Nästa vecka åker vi med igen och tränar på lite mer!

Glad Busan, glad Malin!
 

Har man varit duktig så får man festa till det med popcorn!


12 april

Idag åkte vi ut till en som har några BC som han tävlar vallning med, för att han skulle titta lite på Busan tillsammans med andra hundar samt köra en platsliggning. Han har tidigare haft 5 hassemansschäfrar och någon jakthund och tävlat inom alla hundsporter utom agility.

Nervös var jag men han tog skönt nog bara ut en av hundarna. Dog lite inombords när han sa att jag skulle koppla loss henne och låta henne gå lös med Cross ute på en äng. Cross är hans SM hund och jag tänkte att det kommer inte bli något SM för honom i år. Meen jodå, Busan for fram med full fart och gjorde massor av lekinviter och sen lekte de länge. Inte ett enda teckan på agg! Fick därför också till en superplatsliggning där hon låg avslappnat bredvid, en fin positiv bild av platsliggningar är nog vad vi ska försöka få till fler av!

Imorgon ska vi få följa med honom till Kristianstad när han ska träna vallning med sina hundar, tillsammans med några andra. Så en platsliggning blir det imorgon också! Busan + 4 BC in bak i bilen. Jag är redan rädd menmen, det får väl gå eftersom han säger att det gör de och inte är ett dugg orolig (ja de sitter ju i burar, men ändå..) 

Han ville också att vi ska prova valla med henne, (hum..?) för att hon sedan när hon lärt sig få jobba tillsammans med andra hundar och få en bättre relation till hundar. Mer lek med denna Cross kommer det att bli i alla fall! Cross och Indra som valpar

10 april

Mm.. sool hela dagen. Äntligen kan man lägga jackan! Nåja.. man kunde i alla fall idag. Små gröna blad börjar även synas på buskarna nu!Var ute på promenad med Lucky härom dagen.

L-test

Lämplighetstest

1. Tillgänglighet - Tillgänglig öppen, svarar på kontakt

2. Kamplust - Måttlig kamplust + , Svarar på kampinviter

3. Temprament - Livlig +, Mycket uppmärksam

4. Skärpa  - Liten +, Svarar efterhand

5. Försvarslust - Liten, Svarar tveksamt

6. Nervkonstitution - Måttligt nervfast, Något okoncentrerad, avreaktion

7. Hårdhet - Något vek, visar minnesbilder

8. Dådkraft - Liten, hjälp med testsituation

9. Skottfasthet - Skottfast, naturlig reaktion

Lämplig att pövas som väktarhund
Kan prövas som polihund
Kan prövas som polisiär sökhund 

Kommentar av testledare:

En trevlig liten malletik som har en fin tillgänglighet vid grupp och hantering men försöker lätt avvisa när ny person kommer in i grupp. 
Hunden har ett något tunnt bett och mindre tillkämpande men ett bra ägande, vill gärna ha bytet själv. Bjuder någon gång in till social kamp. Bra jakt och sökintresse men tappar tråden vid ett par tillfällen. Hunden är mycket uppmärksam och störs vid ett par tillfällen i testbanan. Hunden tar vid ett par tillfällen fram skärpa och försvarslust men blir ordentligt tunnare i miljö. Med ålder och erfarenhet ger hunden ett bra intryck i banan men faller i bedömningen vid belastning i miljö. Miljöprov utfört. 

Busets föräldrar


Lei-Anns Säpo

KORAD 223p IPOI IPOII IPOIII
Tvåfaldig svensk mästare i IPO
Avel: 
Stjärnelds B-kull


Blackneck´s Gasta

Syster till Blackneck´s Garbo, Sveriges vinstrikaste malle. Polishund.
Avel:
Blackneck´s O-kull & T-kull. Även Stjärnelds A- och B- kull.

Jonas Björkdal skriver på sin sida om Gasta så här:

Gasta är en relativt stor tik med en stark och stabil mentalitet. Hon har mycket motor och mycket kamp. Hon är mycket trevlig och social.
Gasta kommer ur en kull med 100% fritt på lederna. Alla i kullen är öppna och tillgängliga och har en stark och stabil mentalitet. 

Gastas fader, IPO III Rino des Deux Pottois, blev dansk mästare i IPO III för alla raser 1998 och deltog även i IPO VM 1998. Rino är en medelstor hane med en mycket stark kropp.


(Ganska lik sin mamma va?)


5 april

Inte lätt att på skjutbanan vara... 

 

...jakthund och tro att man ska få träffa på något vilt efter ett skott. Eller...

 

 

... vara tränad väktarhund och tro att det kommer en buse vid skott!


RSS 2.0